Logga in

När du skall välja hantverkare finns det några saker att tänka på.

Om priserna skiljer sig väsentligt åt (inte ovanligt), säkerställ att offerterna är likvärdiga vad gäller arbeten och material. Ett bra tips kan vara att välja bort den offert som avviker väsentligt från de andra, oavsett om det är uppåt eller nedåt. Om det är ett väldigt lågt pris kan det bero på att man valt sämre kvalitet på materialet eller att det inte är kvalificerade hantverkare som slutligen utför arbetet. Är priset avvikande högt kan det bero på att de egentligen inte har tid, men kan tänka sig att tacka nej till andra uppdrag om ni tackar ja till offerten.


Tänk också på att du och din hantverkare kommer samarbete igenom hela projektet, så välj en hantverkare som du får förtroende för, har lätt för att prata med och någon som du bedömer kommer kunna hantera om ni har olika åsikter.


Ta gärna referenser på din tilltänkta hantverkare. Ring upp eller besök tidigare jobb de gjort.


Det är väldigt viktigt att verifiera att din hantverkare har rätt certifikat. Tex våtrumscertifikat om du skall bygga om badrummet. Använder du Ireno.se så ser vi till att din hantverkare har alla relevanta och giltiga certifikat. 


Be om en kopia på giltig företagsförsäkring. Skulle något hända, är det inte säkert att du får ersättning om hantverkaren inte har en försäkring. Använder du Ireno så vet du att företaget har en giltig försäkring och får även en kopia som sparas på projektet. Kan vara bra att ha om en skada upptäcks flera år senare.