Logga in

Om företaget

Tio miljarder kronorsfrågan

Konsumentverket har konstaterat att konflikter kring hantverkstjänster står för 10 miljarder kronor i konsumentskada varje år. Det är mer än dubbelt så mycket som bilar, den näst största sektorn. Detta trots att bara 8% av befolkningen använder sig av hantverkstjänster årligen.

Relationen mellan hantverkare och privata bostadsägare har länge varit en infekterad historia och det är varken hantverkaren eller privatpersonen som är grundorsaken. Det handlar mer om en sektor som saknat en trygg och opartisk plattform att mötas på.

Bakgrund till Irenos tjänst

Ireno skapades med visionen att minimera Konsumentverkets siffra genom att bygga en tjänst vars enda syfte är att skapa en fredlig process rakt genom ett renoveringsprojekt.

Ett framgångslöst renoveringsprojekt beror på en eller fler av följande orsaker:

  1. En av parterna följer avsiktlig eller oavsiktligt inte vad som är avtalat eller förväntat av denne
  2. En av parterna hamnar på obestånd under projektet
  3. Otydliga förväntningar
  4. Otillräckliga kunskaper kring byggregler
  5. Dålig hantering av förändringar under projektet
  6. Bristande kommunikation
  7. Svag dokumentation

Ireno är designad för att hantera var och en av dessa orsaker och därmed bidra till en bättre och tryggare relation mellan hantverkaren och bostadsägaren. Det är viktigt inte bara för det enskilda renoveringsprojektet, utan för hela branschen.

Idag väljer nämligen många hantverkare att jobba mot företag istället för privatpersoner, då de anser att det är mindre problematiskt. Det leder till ett dränage av duktiga hantverkare inom den privata sektorn vilket öppnar upp för mindre seriösa aktörer. Det skapar en situation där privata bostadsägare upplever svårigheter att finna en stark hantverkarpartner till sitt renoveringsprojekt inom de tidsramar man har.

I och med Ireno hoppas vi att fler hantverkare som lämnat privatmarknaden ska välja att återvända och därmed öka tillgången på duktiga yrkesutövare.

Ireno ägs, utvecklas och drivs av Custodi Sverige AB

Custodi Sverige AB grundades 2019 för att skapa och utveckla tjänster och produkter som löser problem för hantverkare och privata bostadsägare. Företagets säte är i Stockholm.

Custodi Sverige AB grundades i början av 2019.

Läs mer om Custodi på www.custodi.se

Custodi Sverige AB driver också BYGG.se, som är en samlingssida för hustillverkare, tomter och hantverkare.

Läs mer om BYGG.se på BYGG.se